torstai 11. toukokuuta 2017

Lontoo -17

Käytiin Lontoossa helmi-maaliskuun vaihteessa perheen tyttöporukalla eli mun siskon ja äidin kanssa. Meillä oli kyllä ihan tosi mukava reissu ja Lontoo oli mahtava! Meille sattu vielä hyvät kelit vaikka Lontoon säät nyt on vähän mitä on haha.

Oltiin varattu oma kämppä Lontoosta, ihan Hyde Parkin vierestä. Hyde Parkin kulma oli siis ihan 50m päässä meidän ovelta joten sijainti oli loistava. Myös metroasema oli aika lähellä, noin 300 metrin päässä. Lontoon metroista sen verran, että mä luulin, ettei me ehkä ees selvittäs haha. Mulla on ongelmaa jo Helsingin metrossa niin mites Lontoo sitten.. Mutta mun mielestä Lontoon metrosysteemi oli järjestetty jopa helpommin kun Helsingin sen puoleen, että joka paikassa oli selkeät merkinnät mikä metro menee mihinkin suuntaan ja minkä pysäkeiden kautta (okei okei nyt oon reissun jälkeen tutustunut Helsingin metroon enemmän ja on sekin aika selkee..) Toki meidän lataama appi Citymapper autto ihan hirveesti ja sen avulla kaikki meni tosi jouhevasti. Lisäksi ostettiin Oyster Cardit jo ennen reissua ja ne tuli Suomeen kotiin postissa, joten ne oli sitten valmiina reissuun. Niillä päästiin siis matkustamaan helposti eikä joka kerta ennen matkaa tarvinnut ostaa erillistä lippua.
GOPR0179 G0070257 GOPR0232 GOPR0176
Meillä oli sopivasti ohjelmaa niiden kolmen kokonaisen päivän varalle mitä tuolla oltiin, mutta joustovaraakin oli eli ei tarvinnut kiitää paikasta toiseen pää kolmantena jalkana. Käytiin mm. Mamma Mia -musikaalissa joka oli meille Mamma Mia -faneille ihan huikee kokemus. Meen varmasti vielä joskus johonkin toiseenkin musikaaliin Lontoossa. Vaikka en mikään kulttuuri-ihminen henkeen ja vereen ookaan, niin tuolla ne puitteet musikaalille oli vaan ihan kohdillaan.
IMG_5015 GOPR0262 GOPR0261 IMG_5019
Perus shoppailua tuli harrastettua enemmän kun tarpeeks. Käytiin ihan Oxford Streetillä pariin otteeseen, mutta itse ehkä tykkäsin enemmän Westfieldin ostoskeskuksesta. Voi ehkä johtua siitä, että mentiin ihan kunnolla kiertämään Oxford Streetiä vasta viimesenä päivänä ja kun summaa yhteen aivan jäätävän kipeet jalat niin paljosta kävelystä ja kaupat eri puolilla Oxford Streetin ympäristöä, niin se ei naurattanut siinä vaiheessa. Kyllä me nautittiin silti siitä ympäriinsä kävelystä, mutta jossain kohtaa olis ollut kiva vaan pyörähtää ne kaupat ja mennä lepäämään hotellille. 

Shoppailuistakin voi kiittää taas metroja, koska kulkemiseen ei mee ihan hirveesti aikaa. Paikasta toiseen pääsee aika näppärästi, mutta kyllähän matkat aina oman aikansa ottaa, edenkin jos on matkustamassa ruuhka-aikana. Me osuttiin nimittäin heti sinä päivänä kun tultiin Lontooseen ruuhka-aikana metroon ja voin kertoa, että en halua kokea toiste. Vaikka en mistään paniikkihäiriöistä tai ahtaanpaikankammosta kärsikään, niin tuolla nekin oli lähellä. Siis ihmiset kirjaimellisesti ahtautu metroon ja ovet meni just ja just kiinni kun viimenen veti reppunsa pois selästä tai laitto selän kaarelle. Mulle tuli mieleen ihan videot Aasian maiden julkisesta liikenteestä kun ihmisiä vaan työnnetään metroihin ja lähes sama meininki tuolla. Sen jälkeen kun oltiin sieltä selvitty kämpille niin tiesin, että jatkossa kävellään ruuhka-aikana. 
IMG_4772 IMG_4961 IMG_4892 IMG_4985
Yks iso tavote tälle reissulle oli käydä Warner Bros Studiolla, missä Harry Potter -elokuvat on kuvattu. Mä ite tykkään kyllä Pottereista, mutta en oo niin kova fani kun mun sisko. Ja vaikka en  mikään superfani ookaan, niin oli ihan mahtava kokemus! Suosittelen kyllä ihan jokaiselle jos Lontoossa menee käymään. Noi tourit pitää vaan varata jo etukäteen, eli sen puoleen kannattaa olla ajoissa. En halua spoilata enempää tosta paikasta, joten joudutte käymään siellä itse kokemassa ton ;)
IMG_5004 IMG_4832 IMG_4790 IMG_4793 IMG_4842
Huhhuh miten tuli tekstiä. Toivottavasti ei pitkästyttänyt kuoliaaksi haha. Nyt alan pikkuhiljaa nousemaan sängyn pohjalta, ihanaa torstaita kaikille!

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! :)

    VastaaPoista
  2. Ah mikä ihana Lontoo ja ennenkaikkea toi Potter paikka, ai että!
    Muutenkin ihana blogi, jään seurailemaan :-)

    https://nouw.com/petratoivonen

    VastaaPoista